Danielle Vidal-Ausseil

Danielle Vidal-Ausseil

De Franse kunstenares Danielle Vidal-Ausseil woont al decennialang in Nederland, waar ze haar voetsporen heeft verdiend in de wereld van het tekenen en als lid van de Nederlandse Kring van Tekenaars.

In haar geboortestad Perpignan in Zuidoost-Frankrijk volgde Danielle de studies Economie aan de Université van Perpignan en Kunst aan de École des Beaux-Arts. Na voltooiing wijdde ze zich gaandeweg steeds meer aan het kunstenaarschap.

In 1986 had ze haar eerste expositie in een galerie in Perpignan. Een recensie van deze expositie kreeg als titel ‘Dans la Mouvance des Arbres’, ‘In de Beweging van de Bomen’ mee.

Nu, ruim dertig jaar later, blijft “ruimte en beweging” een terugkerend thema in alle facetten van haar werk, de essentie van haar zoektocht. Zij schept innerlijke, monumentale landschappen van organisch en abstracte aarde : er zijn rollende stenen in een woestijnlandschap, bewegende bomen in de wind of landschappen die als deuren toegang bieden tot een andere realiteit.

Danielle heeft zich laten inspireren door hedendaagse kunstenaars van uiteenlopende genres, waaronder  Richard Diebenkorn, Cy Twombly of Anselm Kiefer.