Arno Kramer

Arno Kramer (*1945)

Arno Kramer heeft zich in de loop der jaren als beeldend kunstenaar steeds meer toegelegd op het tekenen. Vanuit het maken van series tekeningen is er ook de behoefte om te werken met litho’s, bij voorkeur met de stimulerende drukker Aad Hekker. Naast tekeningen van bescheiden, tot heel grote formaten, heeft hij in tentoonstellingen ook grote wandtekeningen ter plekke gemaakt. In april 2013 opende een tekeningeninstallatie in Musée de la Chasse et de la Nature in Parijs en in april 2014 werd LONGING in museum De Pont in Tilburg getoond. Zijn werk is vertegenwoordigd in talloze museum-, bedrijfs-  en privé-collecties, zoals het Stedelijk Museum Amsterdam, Teylers Museum Haarlem, Van Reekum Museum Apeldoorn, Fries Museum Leeuwarden, Henriette Polak Museum Zutphen, Rijksmuseum Twenthe, De Fundatie, Heino/Zwolle, AKZONobel, ABN-Amro, Rabobank, Fortis Bank, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Universiteit Twente, enz.

Arno Kramer doceerde vele jaren aan de AKI Akademie voor Beeldende Kunst en Vormgeving te Enschede. Hij organiseerde meerdere malen tentoonstellingen met tekeningen, zoals in 2005 Into Drawing Hedendaagse Nederlandse Tekeningen, een omvangrijke expositie met 130 werken van 22 kunstenaars(www.into-drawing.com ) en die in vijf verschillende Europese landen te zien was. Zijn laatste grote project was All About Drawing 100 Nederlandse Kunstenaars. Deze expositie, samen gemaakt met Diana Wind, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam werd daar in 2011 getoond. Hij is de bedenker van Drawing Centre Diepenheim en heeft er sinds 2008 als curator diverse tentoonstelling met hedendaagse tekeningen laten zien.

De laatste jaren exposeerde hij frequent in Ierland, waar zijn werk ook is opgenomen in museum- en privé-collecties, onder andere in de Limerick City Gallery of Art, Model Arts and Niland Gallery, Sligo. Hij exposeerde er regelmatig sinds 1995 in de Green on Red Gallery, Dublin, en verder in Crawford Gallery Cork, Galway Arts Centre, Roscommon Arts Centre en The Mermaid Arts Centre in Bray. Met regelmaat verblijft hij in Ierland om er te werken. Gaf lezingen en masterclasses.